موسسه راهی به سوی نور

بهترین کمپ ترک اعتیاد شرق تهران

ترک مواد مخدر شیشه در منزل ممکن نیست

ترک شیشه در منزل شاید متفاوت با تمامی مواد مخدر دیگر، یکی از سخت‌ترین کارهای دنیا باشد. به‌ هرحال شخص با مصرف شیشه دچار مشکلات عدیده روحی و جسمی می‌شود. درست مانند بیماری که نیاز به جراحی، مراقبت و کنترل دارد و ممکن است فرد مبتلا به اعتیاد در فضای خانه به خود آسیب بزند. در نتیجه نیاز به مشاوره ترک اعتیاد خواهد داشت.

شیشه به‌جرئت یکی از خطرناک‌ترین، مخرب‌ترین و کشنده‌ترین مواد مخدر صنعتی موجود در بازار است، که با ساختار بلوری و ظاهر شبیه به شیشه خود در بین جوانانی که به آن وابستگی روحی پیدا می‌کنند محبوب است. کریستال دی متامفتامین هیدروکلرید در واقع در رنگ‌های آبی، سبز و صورتی عرضه می‌شود که به‌صورت خوراکی، تزریق، از طریق بینی، تدخین و همین‌طور کشیدن چیزی شبیه به سیگار قابل تهیه بوده و معمولاً موجب بروز مشکلات جدی در ذهن، روح، جسم و یا ساختار فیزیکی انسان می‌شود.

علاوه بر این موضوع، ترک آن نیز هر چند پروسه پیچیده اما شدنی است. افرادی که درگیر شیشه می‌شوند آسیب‌های بزرگ و کوچک زیادی در زندگی خود می‌بینند و عموماً هم نمی‌توانند اعتیاد خود به شیشه را مخفی کنند. چون از حالت عادی خارج می‌شوند.

ترک شیشه در منزل

اولین سوال مهمی که در مورد شیشه مطرح می‌شود این است که مصرف آن بیشتر چه اثرات مخربی روی بدن و یا فرم فیزیکی و یا حتی روحیه شخص می‌گذارد؟ چگونه شیشه باعث می‌شود که یک شخص قدرت تصمیم‌گیری را از دست بدهد و برای اطرافیان و عزیزان خود تبدیل به یک شخص وحشتناک شود. بهترین روش ترک اعتیاد در منزل، همراهی دکتر و مشاور متخصص است. برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید: ترک اعتیاد در خانه

معمولاً مواردی که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم از جمله مهم‌ترین و بدترین تأثیرات شیشه خواهند بود که حتی به‌صورت کوتاه‌مدت خود را نشان می‌دهند.

  • افزایش تپش قلب و ضربان و مشکل در فشارخون و ریتم تنفس
  • تعریق بیش از حد
  • مشکل در تکلم و یا گاه تکلم سریع
  • اسهال و استفراغ به‌صورت مکرر درست پس از مصرف یا با چند ساعت زمان فاصله
  • افزایش درجه تب بدن و چیزی شبیه به لرز
  • گیجی و پریشانی‌های شدید
  • تحریک‌پذیری و عصبی بودن حتی بنا به اتفاقات خیلی کوچک
  • ایجاد یک بوی شیمیایی در اثر تنفس آن‌ها
  • مشکل در خوابیدن و بیدارشدن یا بسته به فرد ایجاد بی‌خوابی
  • ازدست‌دادن اشتها و کم‌شدن وزن بیش از حد نرمال

معمولاً افرادی که شیشه مصرف می‌کنند دچار بیماری‌های معده و سوزش هم می‌شوند. آن‌ها در عین این که وزن خود را از دست می‌دهند شبیه به شخصی می‌شوند که توسط حشرات نیش زده شده و بدن آن‌ها پف می‌کند. در حال حاضر شیشه به‌عنوان یک ماده اعتیادآور، بیش از هر چیزی فعالیت بدن و سیستم مغز را مختل می‌نماید.

روش‌ ترک شیشه در خانه

این سوال که ترک شیشه در منزل ممکن است یا خیر البته بستگی به چند موضوع مهم دارد. اما پیش از آن اجازه دهید با روش‌های کلی که قابل انجام است آشنا شویم.

ترک شیشه در خانه چگونه است

مراحل ترک شیشه در خانه مستلزم رعایت مفاد چند بند و چندگانه‌ای پیچیده است که به همین راحتی ممکن نخواهد بود. عمدتاً افرادی که وارد دوره ترک می‌شوند باید توسط شخص دیگری کنترل شده و مدام از آن‌ها آزمایش اعتیاد گرفته شود. یکی از مهم‌ترین موارد در مورد ترک شیشه در منزل این است که فضا کاملاً باید ایزوله باشد و در مقابل این ایزولگی باعث نشود که شرایط روحی شخص مختل گردد.

ترک شیشه در مراکز ترک اعتیاد

روش دیگر که برخلاف ترک شیشه در منزل امروزه بیشتر مورد اعتماد و قابل‌ استفاده است، ترک در درمانگاه‌های اختصاصی و مراکز ترک اعتیاد خواهد بود. برخلاف روش قبلی، در این حالت حتی فرد در موقعیتی قرار می‌گیرد که به دلیل حضور اجتماع بزرگ‌تر از افرادی که مثل او بودند، می‌تواند حتی گاهی خودش را با افکار دیگر و یا نظرات و اتفاقاتی که برای دیگران می‌افتد سرگرم کند. حضور در مراکز ترک اعتیاد معتبر شیشه، از عوارض و مشکلات ناشی از بروز اختلال بعد از ترک نیز جلوگیری می‌کند.

سم زدایی شیشه در خانه امکان پذیر نیست

یکی از کلیدی‌ترین نکات در مورد عدم امکان ترک شیشه در منزل این است که امکان سم‌ زدایی بدن وجود ندارد. به‌هرحال بعد از ترک هم سم در بدن فرد باقی می‌ماند و می‌تواند موجب بروز اختلالات جدی در عملکرد کلیه، بینایی، شنوایی و حتی فعالیت‌های معمول جسمانی شود. سم‌زدایی از طریق مصرف دارو و رژیم غذایی ممکن خواهد بود. بر اساس دستورالعمل پزشک آغاز می‌گردد و لازم است که پزشک به‌صورت شبانه‌روزی نزدیک بیمار بوده و وضعیت او را کنترل کند.

همین‌طور بعد از خواب عمیق دوره خماری شروع می‌شود که شرایط و راندمان کلی بدن نیز باید کنترل گردد. حتی در برخی افراد احتمال بیهوشی هم وجود دارد. برای جلوگیری از بروز این‌گونه اختلالات لازم است که هر بار پزشک کاملاً وضعیت بیماری و اختلال بعد از ترک را کنترل کند.

علائم ترک شیشه در خانه

ترک شیشه در منزل ممکن نیست به این دلیل که فرد باید حدود ۳۰ ماه یا ۱۰۰ روز کاملاً از دسترسی به شیشه منع شود. درصورتی‌که در خانه حضور داشته باشد، احتمالاً پس از گذشت حدود دو ماه رفتارهای هیجانی از خود نشان دهد که شما به‌عنوان همراه و نزدیک او ترجیح دهید که از خانه خارج شود و تفریح داشته باشد. درصورتی‌که این کار باید به‌صورت کنترل شده انجام گردد. باز هم به همین دلیل است که گفته می‌شود ترک شیشه در منزل ممکن نیست و با مشورت روان‌شناس فرد همچنان باید در کمپ ترک شیشه حضور داشته باشد.

در واقع روان‌شناس متخصص به فرد کمک خواهد کرد که شیوه برخورد صحیح با اختلال روحی را شناسایی کند. حتی ممکن است شخص درگیر استرس و فشارهای عصبی شدید شود. چون به‌هرحال برای کسی که ساعت‌ها بیکار می‌ماند سخت است که گذر روزها، ماه‌ها را تحمل کند. در نتیجه انتظار می‌رود که برای انجام این عملیات ترک البته سخت، به‌هیچ‌عنوان از مشاوره‌های درمانی و روحی دریغ نکنید.

حضور پزشکان متخصص و روان‌پزشک

یکی از مهم‌ترین دلایلی که باعث می‌شود خانه محل خوبی برای ترک اعتیاد نباشد عدم در دسترس‌ بودن پزشک خواهد بود. هر بار برای انجام معاینات، آزمایش و بررسی وضعیت جسمانی و روحی لازم است به پزشک مراجعه کنید. ازطرفی خارج‌ شدن بیمار از خانه هم دردسرهای خاص خود را دارد. حتی اگر این کار را تنهایی انجام دهد این خطر وجود دارد که دوباره مبتلا به این اعتیاد شده و مصرف را شروع کند.

همین‌طور نباید هیچ‌کدام از این آزمایش‌ها به‌صورت خودسرانه و بدون کنترل و اطلاع پزشک انجام شود. مدت و مقدار مصرف داروها را نیز پزشکان مشخص می‌کنند. مصرف شیشه در اوایل ترک به طور ناگهانی قطع نخواهد شد. در نتیجه این موارد، عموماً لازم است که فرد دارای اعتیاد ‌به مراکز ترک مراجعه و در آن‌ها بستری شود.

طی دوره خماری مواد مخدر

یکی از دوره‌های مهمی که در ترک اعتیاد شیشه در خانه باید به‌درستی و با کنترل پزشک متخصص طی شود، دوره خماری خواهد بود. بدن در این شرایط آب و املاح معدنی زیادی را از دست می‌دهد و پایش سلامتی اهمیت زیادی دارد. معمولاً این دوره بستگی به شرایط روحی و جسمی فرد دارد و ممکن است تا ۱۴ روز به طول بیانجامد.

پیشنهاد مطالعه: تجربه معتاد ترک کرده شیشه

در دوره خماری بیمار باید کاملاً تحت‌نظر روان‌شناس، پزشک بالینی و همین‌طور مشاور تغذیه قرار گیرد. حال تصور کنید که بیمار شما در منزل حضور دارد. به طبع مراجعه هر باره هر کدام از این پزشکان می‌توان سخت و پیچیده باشد.

همین‌طور هزینه زیادی را در برداشته باشد. علائم جسمی ترک هم یک هفته پس از آخرین دوره مصرف به اوج رسیده و سپس فروکش پیدا می‌کند. در عرض دو الی سه هفته هم به طور کامل از بین می‌رود. اما ترک دوره روانی معمولاً ماه‌ها طول می‌کشد و یکی از کسانی که می‌تواند روی این موضوع تأثیر ویژه‌ای بگذارد، مشاور بالینی و روان‌درمانگر خواهد بود.

کنترل عوارض بعد از ترک شیشه

کنترل عوارض ترک شیشه در منزل ممکن نیست. چون گاهی آن‌قدر پیچیده است که حتی شما به‌عنوان نزدیک‌ترین شخص هم دچار مشکل می‌شوید. به این موارد، خستگی‌های روحی و جسمی خودتان را هم اضافه کنید که عموماً باعث می‌شود نسبت به کسی که معتاد است پرخاش داشته باشید. به جهت جلوگیری از این عوارض لازم است که فرد در یک کلینیک تخصصی بستری شود.

عوارض بعد از ترک مصرف شیشه شامل:

  1. مشکلات روحی و افسردگی
  2. اختلال عملکرد اعضای بدن
  3. خستگی بیش از حد نرمال
  4. توهم و هذیان
  5. مشکلات حافظه
  6. بدگمانی
  7. لرزش غیرقابل‌کنترل دست‌وپا حتی در شرایط عادی و ویژه در شرایط استرس‌زا
  8. مشکلات معده و خارش گلو
  9. ضربان قلب نامنظم

خواهد بود. حتی ممکن است فرد خود نتواند شرایط و پایداری بدن خود را به شما اطلاع بدهد که در این صورت باید مرتباً فشار، قند خون و دیگر المان‌های پزشکی کنترل شود. به‌هرحال افراد عادی هم اطلاعات لازم در این موارد را ندارند و ممکن است با دستان خودشان فرد مبتلا به شیشه را به کام مرگ روانه سازند.

چرا شیشه را در مراکز کنترل اعتیاد ترک کنیم؟

ترک شیشه در خانه معمولاً می‌تواند مراحل پر پیچ‌وخم و پیچیده‌ای داشته باشد. به همین دلیل هزینه آن نیز بالا می‌رود و نزدیکان شخص بیمار نیز عموماً نمی‌توانند به‌موقع به نیازهای پزشکی و یا شخصی فرد رسیدگی کنند. در این وضعیت ترک شیشه در منزل تقریباً این روزها و حتی در جوامع مدرن منتفی خواهد بود. مبنی بر همین اصل، اتفاقاتی در دوره ترک اعتیاد شیشه رخ می‌دهد که سعی می‌کنیم دورنگاری نسبت به آن داشته باشیم.

نکات کلیدی و مهم در مورد چگونگی ترک شیشه در خانه!

مواد مخدری مانند شیشه اثرات زیان باری روی روحیه و کاراکتر شخصیتی فرد می‌گذارند. معمولاً باعث می‌شوند که ویتامین‌ها و مواد معدنی اساسی هم از بین برود. در پس ترک اعتیاد فرد ممکن است دچار اختلالات شدیدی جسمی، مشکلات روده، سندروم روده تحریک‌پذیر، نقص در عملکرد سیستم گوارش و… شود. فردی که به شیشه اعتیاد دارد باید زیر ذره‌بین پزشک و روان‌درمانگر باشد. چون از نظر برخی از پزشکان، اثرات روحی که این مواد روی اشخاص می‌گذارد به‌مراتب از اثرات فیزیکی مخرب‌تر و خطرناک‌تر است.

جلوی طولانی شدن دوره درمان را بگیرید

یکی از اساسی‌ترین مشکلات ترک شیشه در منزل این است که عموماً دوره ترک طولانی می‌شود و حتی ممکن است سیکل اولیه و خماری چند بار تکرار شود. بر مبنای این موضوع، معمولاً اختلالات جدی تر گردیده و مشکل به شکلی پیش می‌رود که افراد حتی نسبت به‌دفعات اول سعی خود برای ترک ضعیف‌تر می‌شوند. به جهت جلوگیری ازاین‌گونه مشکلات و عارضه‌ها لازم است که حتماً عملیات ترک در یک محیط ایزوله انجام شود.

می‌توان آن را به عمل جراحی تشبیه کرد. تصور کنید که یک شخص در طول چند ماه چند بار عمل جراحی شود. به طبع مدت‌زمان بیشتری طول می‌کشد که شرایط عادی خود را به دست آورد و بتواند به مشکل خود غلبه کند. در نتیجه به جهت رفع این‌گونه خطرات و عارضه‌های پیچیده و سخت باید با قاطعیت هرچه‌تمام‌تر بگوییم که ترک شیشه در منزل ممکن نیست!

احتمال بروز حملات پانیک

برخی حملات روحی و جسمی نیز به‌صورت ناگهانی خود را نشان می‌دهند و پیش‌بینی‌نشده‌اند. ممکن است فرد در لحظه نیاز به تنفس مصنوعی داشته باشد. از خود رفتارهای جنون‌آمیز نشان دهد و یا حتی در اثر خروج از خانه خطر بیافریند. برای رفع این‌گونه مشکلات و نحوه ترک شیشه در منزل باید یا بادقت خیلی بالایی انجام شود یا روش حضور در مراکز ترک اعتیاد جایگزین شود. موضوع این است که شما حتی در بیمار خود باید آماده علائمی چون بروز رفتارهای وسواس، اضطراب و بی‌قراری شدید، تپش قلب، سرخوشی و نشاط بیش از حد و حتی افسردگی‌های نوع حاد هم باشید.

حتی ممکن است در اثر عدم دستیابی به مواد مخدر، فکر خودکشی هم به ذهن شخص خطور کند. به جهت رفع هرگونه خطرات پیرامون ترک اعتیاد و دوره ترک بعد از ۳ هفته، باز هم پیشنهاد ما این است که عملیات ترک را در یک محیط کاملاً ایمن انجام دهید.

ویژگی‌های کمپ استاندارد ترک شیشه

البته در بحث حضور فرد بیمار و مبتلا به مصرف شیشه انتخاب کمپ ترک اعتیاد معتبر هم مهم است. این مراکز هرکدام از روش‌های مختلفی استفاده می‌کنند و امکانات آن‌ها هم با هم فرق دارد. یکی از اولین موضوعات این است که مرکز کاملاً معتبر و مورد تأیید سازمان بهزیستی باشد.

حضور پزشکان مجرب و متخصص اهمیت ویژه‌ای دارد. آن‌ها در روند درمان کمک بیشتری به شخص می‌کنند. ایزوله بودن یک مرکز درمانی اعتیاد هم بیش از چیزی که فکرش را می‌کنید مهم است و در نهایت حضور پشتوانه مالی و امکان پرداخت هزینه‌ها به‌صورت اقساط هم از جمله پیش‌نیازهایی است که جامعه امروزی در پس یافتن آن است.

مبنی بر همین چک‌لیست و چیزی که انتظار می‌رود می‌توانید سم‌زدایی را شروع کرده و حتی ویژگی‌های زندگی خود را به چیزی که به‌عنوان یک فضای آرمانی تصور داشتید نزدیک‌تر کنید. باید به یاد داشته باشید که اگرچه سخت است، اما غیرممکن نیست. مطمئن باشید بعد از ترک، پنجره‌های جدیدی به روی افراد عاری از مواد باز می‌شود.

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر مطالب پیشنهادی...