بیماری اعتیاد یکی از بیماری های پر خطر است که به شدت فرد و زندگی آن را تحت تاثیر قرار می‌دهد. افراد با مصرف هر گونه ماده ای از نظر جسمی، روانشناختی، اجتماعی، شغلی و تحصیلی دچار مشکل می شوند. سپس بعد از مدتی متوجه آسیب های مواد بر جسم و روان خود می شوند، در نتیجه در پی درمان هستند و سعی دارند که بهترین روش درمان را انتخاب کنند. درمانی که درد و خماری را به همراه نداشته باشد. ما در این مقاله شیوه های ترک اعتیاد بدون درد خماری را خواهیم گفت.

داروی ترک اعتیاد بدون درد و خماری

در درمان های بستری معمولا زیر نظر پزشک در روزهای اولیه‌ی درمان داروهایی را دریافت می کنند تا دوره ی علائم ترک یا خماری را با شدت کمتر و به نوعی قابل تحمل تر طی کنند. این روش در کنار روان درمانی و گروه درمانی و استفاده از گروه های همتا (NA) می تواند نتیجه مطلوبی داشته باشد.
از نظر روانشناختی این علائم خماری موقت بوده و به سرعت سپری می شود و پاک ماندن و عدم لغزش مجدد منوط به تغییر است تغییر با خودشناسی، بهبود اعتماد به نفس، خود باوری و همچنین تغییر دیدگاه فرد نسبت به دنیا و اهداف آینده.

نوع و دوز داروهای ترک اعتیاد به چند عوامل مختلف بستگی دارد:

  • نکته مهم این است که فرد چه ماده ای مصرف کرده و به چه چیزی اعتیاد دارد
  •  چه نوع علائمی پس از ترک مواد دارد
  • میزان دوز مصرف بیمار تا چقدر بوده است
  • مدت زمان مصرف فرد
  • میزان وخامت حال بیمار
  • سابقه خانوادگی و ژنتیکی

پیشنهاد مطالعه: درمان بی خوابی بعد از ترک اعتیاد

داروی ترک اعتیاد بدون درد و خماری

تجویز داروی ترک اعتیاد بدون درد و خماری

در این میان درمان های متعددی برای ترک اعتیاد وجود دارد که می تواند به دو صورت سرپایی و بستری باشند. در ابتدا پزشکان برای ترک اعتیاد از مراحل سم زدایی بدن یا حذف مواد مخدر از بدن بیمار استفاده می‌نمایند. این امر به منظور خروج سموم اضافه از بدن و پاکسازی صورت می‌پذیرد. به همین علت درد و خماری کمتری تجربه خواهید کرد.

علاوه بر این در درمان ممکن است یک قرص یا شربت جایگزین ماده بشود و تشخیص نوع مصرف دارو با پزشک خواهد بود. که البته در بیشتر موارد داروهای مسکن بسیار قوی جایگزین می شود و مسئله مهم اما ناراحت کننده این است که بعضی از دارو ها وابستگی شدیدی خواهند داشت و جریان ترک آنها باز، فرد را بر سر تحمل درد و خماری می کشاند. مصرف طولانی مدت این دارو ها نیز عوارض خاص خود را دارد. داروهایی که برای بهبود حال بیمار و آرامش او پس از ترک استفاده می شوند عبارتند از: بوپرنورفین و نالوکسان و متادون که در مصرف متادون بدون تشخیص پزشک باید پرهیز کرد. همچنین نالوکسن نیز برای افرادی که اوردوز داشته اند خطرناک می‌باشد و همانطور که گفته شد دوز مصرف بستگی به موارد مختلفی دارد.

پیشنهاد مطالعه: علائم ظاهری فرد معتاد

علائم خماری پس از مصرف مواد مخدر

البته این نکته باید مدنظر قرار گیرد که ترک هر ماده ای علائم ترک (خماری) خاص خود را دارد، به عنوان مثال کسی که مورفین و مواد شبه مورفین را مصرف کرده است (مانند تریاک، هروئین، متادون) علائمی نظر درد جسمی، مشکل خواب، گرفتگی عضلات، حالت تهوع و… دارد؛ ولی در مصرف کننده مواد محرک مانند مت آمفتامین (شیشه) علائم ترک به صورت خستگی، رویاهای واضح و ناخوشایند، بی‌خوابی یا پر‌خوابی، افزایش اشتها و کندی روانی حرکتی را تجربه می‌کنند.

راه کار درست برای ترک بدون درد

در بعضی مراکز ترک اعتیاد از روش های نادرست و غیراصولی برای ترک اعتیاد به وسیله داروهای شبه مخدر استفاده می‌کنند. این امر نه تنها به درمان فرد کمک کرده بلکه بیشتر او را آلوده تر خواهد کرد. البته این روش با روش اصولی ترک اعتیاد بدون درد متفاوت است. افرادی که به دنبال راهکار مناسب جهت ترک مواد هستند حتما از روانشناسان، مراکز کمپ ترک اعتیاد و درمانگران مورد تایید مشورت بگیرند و به هیچ وجه گول تبلیغات غیر رسمی و غیر قابل اعتماد را نخورند. زیرا افراد سودجو در حال حاضر داروهایی با عنوان داروی ترک مواد مخدر تقلبی را به مردم می فروشند.
خماری پس دادن بخش کوچکی از این مسیر پر پیچ و خم است. افراد زیادی بارها و بارها خماری پس داده اند و ترک کرده اند اما هیچ تغییر در شخصیت خود نداشته اند که همین امر باعث مصرف مجدد آنها شده. پاک ماندن چندان ارتباطی به خماری پس دادن و ندادن ندارد و در مقابل ارتباط بالایی با خودشناختی و رشد صفات شخصیت سالم دارد.

 

منبع: محمدرضا فتاحی کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، عضو سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران.

روان درمانگر موسسه راهی بسوی نور

فهرست مطالب

نیاز به مشاوره دارید؟

بــــا مــــا تمــــاس بـگیــریـــد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر مطالب پیشنهادی...

دسته بندی

راه های ارتباطی

۰۲۱-۷۷۱۸۱۶۷۲

۰۲۱-۷۷۱۸۱۶۷۳

۰۲۱-۷۷۱۸۱۶۷۴

۰۲۱-۷۷۴۵۸۴۴۷

۰۲۱-۷۷۴۵۸۴۴۸

۰۹۱۲۳۴۹۹۸۶۰

پیشخوان

هیچ اطلاعیه ای یافت نشد!

در این قسمت میتوانید از وضعیت بیمار خود با خبر شده و روند درمان آن را پایش کنید و همچنین تصاویر بیمار خود را مشاهده کنید

اگه کسی رو میشناسی که تو دام اعتیاد افتاده و میخوای بهش کمک کنی ولی خودت خجالت میکشی یا دوست نداری به صورت مستقیم این مورد رو بهش بگی، کافیه شمارشو تو فرم زیر وارد کنی تا یه پیام ناشناس براش ارسال بشه 

درحال حاضر انجمن در دسترس نمی باشد!

خدمات

  1. اتاق خصوصی
  2. اسمارت تی وی
  3. اینترنت نامحدود
  4. یخچال شخصی
  5. غذا منو باز
  6. تشک فول طبی
  1. اتاق سم زدایی
  2. زیر نظر پزشک
  3. سم زدایی اصولی
  4. پایش سلامت
  1. دارای پزشک
  2. دارای روانپزشک
  3. دارای روانشناس
  1. بدنسازی
  2. پلی استیشن
  3. اندروید باکس
  4. ویدیو پروژکتور
  5. فوتبال دستی
  6. پینگ پنگ
  1. فروشگاه مجهز
  2. تنقلات
  3. انرژی زا
  4. کمپوت
  5. و…

گالری تصاویر

روند درمان

مرحله 1

پذیرش

مرحله 2

ویزیت اولیه

مرحله 3

سم زدایی

مرحله 4

ورود به سالن

مرحله 5

ویزیت روانشناس

مرحله 6

گروه درمانی

مرحله 7

ویزیت روانپزشک

مرحله 8

جلسات ماتریکس

مرحله 9

کمیسیون پزشکی