مراحل ترک اعتیاد و مراقبت های بعد از آن!

اگر فرد معتاد آمادگی قطع مصرف مواد مخدر را داشته باشد؛ روش‌های موثر زیادی برای خلاصی سریع‌تر بدن از مواد مخدر وجود دارد. بهترین راه‌ها برای انجام این کار و بدون شک، موثرترین روش برای رهایی بدن از مصرف مواد مخدر، کمک گرفتن از متخصصان باتجربه‌ی ترک اعتیاد است. در ادامه مراحل درمان ترک اعتیاد مواد مخدر را بررسی می‌کنیم. لطفا تا پایان مقاله همراه ما باشید.

مراحل ترک اعتیاد به چه صورت می باشد؟

اعتیاد یک بیماری مزمن است؛ که باعث تغییرات قابل توجهی در نحوه‌ی عملکرد مغز و رفتار فرد می‌شود. اما لاعلاج نیست! می‌توان اعتیاد را در کمپ ترک اعتیاد و مراکز درمانی با موفقیت از طریق بهترین روش‌های درمانی موثرِ دارو درمانی و رفتار درمانی مدیریت کرد.

7 مرحله‌ی موثر درمان ترک اعتیاد در مراکز توانبخشی که شامل موارد زیر می‌شود:

1- پذیرش و ارزیابی بیمار

ملاقات با یک متخصص برای بحث در مورد گزینه‌های درمانی و کشف اینکه چه رویکردی برای فرد بیمار بهترین خواهد بود؛ اولین مرحله است. هدف از این کار ایجاد یک برنامه درمانی مناسب بر اساس ارزیابی عملکرد پزشکی، عاطفی و اجتماعی است.

در طول مصرف، تیم درمان ممکن است ارزیابی‌های گسترده‌ای انجام دهند؛ که ممکن است شامل: معاینه پزشکی، ارزیابی روانشناختی و ارزیابی روانی اجتماعی باشد. این ارزیابی‌ها کمک می‌کند تا مشخص شود که چه برنامه‌ای می‌تواند به بهترین شکل با فرد بیمار و نیازهای او تنظیم شود.

2- توانبخشی (بستری طولانی مدت یا درمان سرپایی)

برنامه‌های درمانی بستری در کمپ‌ها، به کسانی که در حال دست و پنجه نرم کردن با اعتیاد هستند؛ کمک می‌کنند تا شیوه‌های زندگی قدیمی‌شان را حذف کرده، و از یک محیط آلوده و اعتیادآور خارج شده و پا به یک مرکز درمانی بگذارند و از مراقبت‌های 24 ساعته بهره‌مند شوند.

مراقبت سرپایی گزینه خوبی برای کسانی است که اعتیادهای خفیف یا کوتاه مدت دارند؛ اما ممکن است برای کسانی که اعتیادهای جدی و طولانی مدت دارند، انتخاب مناسبی نباشد.

3- برنامه‌ی سم زدایی

قبل از سم‌ زدایی، توسط متخصص و پزشک حرفه‌ای ارزیابی صورت می‌گیرد، تا برخی از خطرات ترک و انواع خاصی از مداخلات پزشکی که ممکن است؛ برای کاهش این خطرات در طول سم‌ زدایی مورد نیاز باشد، تعیین شود.

رژیم دارویی دقیق مورد نیاز در طول سم زدایی ممکن است با توجه به نوع وابستگی به مواد و همچنین شدت احتمالی علائم و نشانه‌های ترک، متفاوت باشد.

جلسات مشاوره روان درمانی پس از ترک اعتیاد

4- روان درمانی

روان درمانی و مشاوره ترک اعتیاد، به مسائل اساسی اعتیاد رسیدگی می‌کند. این زمانی است که بیماران به دلایل اصلی اعتیاد خود می‌رسند و به آن مسائل رسیدگی می‌کنند؛ تا بتوانند به طور مؤثر زندگی خود را بدون بازگشت به مواد مخدر یا از سرگیری رفتارهای اعتیادآور ادامه دهند.

این شامل: روان درمانی فردی و گروهی و خانوادگی می‌شود. برای افراد در حال بهبودی مهم و مفید است؛ که بدانند در مبارزات خود تنها نیستند و از حس حمایت از طرف نزدیکان و جامعه در روند بهبودی بهره‌مند می‌شوند.

5- بهبود مهارت‌های زندگی

توانبخشی طولانی مدت، افراد را قادر می‌سازد تا بر توسعه مهارت‌های ضروری زندگی مانند: حل مسائل، بهبود روابط اجتماعی و خانوادگی و ادغام مجدد موفق در جامعه تمرکز کنند.

6- آموزش مسائل بهداشت و سلامت روان

در طول دوره‌ی درمان، فرد بیمار باید در مورد سلامت کلی خود اطلاعات داشته باشد. همچنین در مورد سلامت روان نیز آموزش ببیند؛ چراکه نه تنها درک فرد را پرورش می‌دهد، بلکه با تقویت خطرات اعتیاد از ذهن او در برابر بیماری‌های آینده، محافظت می‌کند.

7- مراقبت‌های پس از درمان

حمایت مستمر، برای بهبودی فرد پس از درمان، مهم است. این می‌تواند شامل حضور در گروه‌های کمک متقابل (مثل معتادان گمنام) و مشاوره یا درمان فردی، و همچنین ادامه داروهایی باشد که در طول درمان شروع شده‌اند.

پایان دادن به اعتیاد و راه و روش های ترک اعتیاد

در طول دوره‌ی بازپروری چه اتفاقاتی می‌افتد؟

ترک مواد مخدر یک فرآیند دشوار، اما ضروری است. با درک آنچه در طول درمان اتفاق می‌افتد، فرد بیمار می‌تواند برای چالش‌های پیش رو آماده باشد. همچنین با حمایت و مراقبت مناسب، می‌تواند بر اعتیاد خود غلبه کند و زندگی سالم و بدون مواد مخدر برای خود بسازد.

به طور خلاصه در طول دوره‌ی درمان فرد معتاد مرحله‌ی پذیرش بیماری، سم زدایی، شرکت در درمان‌های مشاوره‌ای، افزایش مهارت‌های زندگی و تغییر در سبک زندگی و مراقبت پس از درمان را تجربه می‌کند.

در یک کمپ ترک اعتیاد خوب، یک معتاد به جای یک «معتاد درمان شده» به «معتاد بهبود یافته» تبدیل می‌شود و این بدان معنا است که روند بهبودی و روش‌های بکار رفته در آن بسیار پر‌ ارزش است.

 

فهرست مطالب

نیاز به مشاوره دارید؟

بــــا مــــا تمــــاس بـگیــریـــد

یک پاسخ

  1. واقعا” خوب است اگه بتوانیم ادامه بدهیم و درمان شویم . ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر مطالب پیشنهادی...

دسته بندی

راه های ارتباطی

۰۲۱-۷۷۱۸۱۶۷۲

۰۲۱-۷۷۱۸۱۶۷۳

۰۲۱-۷۷۱۸۱۶۷۴

۰۲۱-۷۷۴۵۸۴۴۷

۰۲۱-۷۷۴۵۸۴۴۸

۰۹۱۲۳۴۹۹۸۶۰

پیشخوان

هیچ اطلاعیه ای یافت نشد!

در این قسمت میتوانید از وضعیت بیمار خود با خبر شده و روند درمان آن را پایش کنید و همچنین تصاویر بیمار خود را مشاهده کنید

اگه کسی رو میشناسی که تو دام اعتیاد افتاده و میخوای بهش کمک کنی ولی خودت خجالت میکشی یا دوست نداری به صورت مستقیم این مورد رو بهش بگی، کافیه شمارشو تو فرم زیر وارد کنی تا یه پیام ناشناس براش ارسال بشه 

درحال حاضر انجمن در دسترس نمی باشد!

خدمات

  1. اتاق خصوصی
  2. اسمارت تی وی
  3. اینترنت نامحدود
  4. یخچال شخصی
  5. غذا منو باز
  6. تشک فول طبی
  1. اتاق سم زدایی
  2. زیر نظر پزشک
  3. سم زدایی اصولی
  4. پایش سلامت
  1. دارای پزشک
  2. دارای روانپزشک
  3. دارای روانشناس
  1. بدنسازی
  2. پلی استیشن
  3. اندروید باکس
  4. ویدیو پروژکتور
  5. فوتبال دستی
  6. پینگ پنگ
  1. فروشگاه مجهز
  2. تنقلات
  3. انرژی زا
  4. کمپوت
  5. و…

گالری تصاویر

روند درمان

مرحله 1

پذیرش

مرحله 2

ویزیت اولیه

مرحله 3

سم زدایی

مرحله 4

ورود به سالن

مرحله 5

ویزیت روانشناس

مرحله 6

گروه درمانی

مرحله 7

ویزیت روانپزشک

مرحله 8

جلسات ماتریکس

مرحله 9

کمیسیون پزشکی