موسسه راهی به سوی نور

بهترین کمپ ترک اعتیاد شرق تهران

کمپ ترک اعتیاد

راهی به سوی نور

قرص b2 چه عوارضی دارد؟ مرفین دارد و برای ترک اعتیاد

 

همه آنچه که لازم است در مورد قرص b2 بدانید، از خطر مرگ تا اتفاقات ناخوشایندی که ممکن است در اثر اطلاع نداشتن از عوارض مصرف آن رخ دهد.  در این قسمت از سایت کمپ ترک اعتیاد موسسه راهی به سوی نور در مورد عوارض قرص B2 و اینکه چه نکات مهمی را باید بدانید؛ مخصر و مفید توضیح داده ایم.

قرص ب۲ چیست؟

قرص Buprenorphine یا همان B2 بیضی شکل است و این روزها همانند متادون جایگزینی برای درمان اعتیاد به مواد افیونی مانند هروئین، تریاک، شیشه و .. است. در مراکز ترک اعتیاد به عنوان بخشی از یک برنامه سوء مصرف مواد از ان استفاده می شود. این قرص متعلق به دسته ای از داروها به نام آگونیست – آنتاگونیست است. ساختار آن نیز به صورت مخلوط مواد افیونی است و میتوان گفت یکی از داروهای خانواده مرفین محسوب می شود.

مصرف قرص b2 به چه صورت است؟

مصرف قرص b2 به صورت زیرزبانی است و طبق دستور پزشک باید مصرف شود. معمولاً در روز یک بار استفاده می شود. دارو را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه زیر زبان قرار می دهید، پس از آن یک جرعه آب بنوشید و در دهان خود کامل بچرخانید تا کامل حل شود و قورت دهید.

قورت دادن یکباره یا جویدن این قرص اثرات کمتری دارد و تزریق آن نیز توصیه نمی شود. اگر بخواهید که دارو زودتر اثر کند، باید آن را به طور منظم و در زمان های تعیین شده استفاده کنید. همچنین این قرص زمانی بهتر اثر می کند که اولین دوز مصرفی آن بعد از شروع علائم ترک مواد مخدر باشد.

عوارض قرص ب۲ عبارتند از:

  1. از دست دادن اشتها، حالت تهوع، استفراغ و یبوست
  2. قرص b2 باعث تعرق شدید، تب و یا سردرد
  3. درد و گرفتگی عضلات
  4. مشکلات تنفسی شدید در صورت سوءمصرف، تزریق یا مخلوط کردن این دارو با سایر داروها و مواد افیونی
  5. قرص b2 پوسیدگی دندان را تشدید میکند.

عوارض حادتر این قرص B2 شامل موارد زیر است که در صورت بروز باید به پزشک خود مراجعه کنید:

  1. قطع شدن تنفس در هنگام خواب
  2. تغییرات ذهنی/ خلقتی (مانند بی قراری، گیجی، توهم)
  3. درد معده و درد دندان توسط قرص b2 افزایش می یابد
  4. سرگیجه شدید و یا غش کردن
  5. ضربان قلب سریع/ نامنظم با مصرف قرص ب ۲
  6. خواب آلودگی غیر معمول یعنی مشکل در بیدار شدن

مصرف قرص b2 مناسب چه افرادی است؟

قرص b2 همانند متادون یک داروی تجویزی است که به افراد معتاد کمک می کند تا مصرف هروئین یا سایر مواد مخدر را متوقف کنند. می توان از این قرص برای سم زدایی یا برای مدت طولانی تری برای کمک به افرادی که به مواد مخدر اعتیاد دارند و برای کمک به افرادی که می خواهند مصرف این داروها را متوقف کنند استفاده کرد.

مصرف قرص b2

عملکرد قرص b2 مشابه مشتقات تریاک است. یعنی با اتصال به گیرنده ‌های خاصی از مغز، وسوسه مصرف مواد مخدر را کاهش می دهد. شاید عوارض اعتیاد به بوپرنورفین بسیار کمتر از مشتقات تریاک باشد اما مصرف کنترل نشده بوپرنورفین بدون آسیب و پیامدهای منفی نخواهد بود.

پیشنهاد مطالعه: مصرف تریاک بهتر است یا متادون؟

پس مصرف آن باید تحت نظر یک پزشک متخصص باشد. چرا که در صورت استفاده خودسرانه و بیش از حد، زمینه اعتیاد و وابستگی فراهم می شود و عوارض جسمی و روحی مختلفی بر جای خواهد گذاشت.

موارد مهمی که هنگام مصرف قرص بوپرنورفین باید رعایت شود:

  • از انواع دیگر مواد افیونی همانند هروئین، مورفین، متادون و … استفاده نکنید. این می تواند خطر مسمومیت با مواد افیونی را افزایش دهد.
  • قرص b2 را با سایر داروهایی که باعث خواب آلودگی یا آرامش شما می شوند مانند بنزودیازپین ها، آرام بخش ها یا داروهای خواب آور مصرف نکنید .
  • در انجام هر فعالیتی که نیاز به هوشیاری دارید، مراقب باشید.
  • اگر باعث بدتر شدن حالتان، خواب‌آلودگی و یا عدم تمرکز شد، مصرف آن را متوقف کنید.

خارج کردن بوپرنورفین از برنامه درمانی

اگر از قرص b2 به عنوان بخشی از یک برنامه درمانی برای ترک مواد مخدر استفاده می کنید، احتمالا بدن شما از نظر فیزیکی به این دارو وابسته شده است. پس بهتر است برای اینکه اعتیاد به این قرص را تجربه نکنید، مراحل زیر را در روند درمان تان به کار ببرید:

  • مشورت با پزشک درمانگر: اگر برای شما بوپرنورفین تجویز شده است، بدون مشورت با پزشک، مصرف آن را قطع نکنید. پزشک به شما کمک خواهد کرد تا طبق یک برنامه ی تنظیم شده بتوانید با دقت بدن خود را از دارو جدا کنید.
  • به آرامی دوز دارو را کاهش دهید: توصیه کارشناسان این است تدریجی دوز بوپرنورفین خود را کاهش دهید. در طی یک دوره سه هفته ای (یا بیشتر)، دوزها را هر هفته ۱۰ تا ۲۰ درصد کاهش دهید. این باعث کاهش علائم ترک می شود. همچنین احتمال عود و ناراحتی را کاهش می دهد.
  • شرکت کردن در برنامه های درمانی: با کاهش قرص b2 مهم است با درمانگر یا مشاور خود در ارتباط باشید. چون با کاهش دادن ممکن است به مرحله ترک برسید اما به احتمال زیاد همچنان برخی از علائم ترک به خصوص علائم روانی را تجربه خواهید کرد.

پیشنهاد مطالعه: قرص آلپرازولام برای چیست

هرگز تنهایی به سراغ مصرف و یا ترک قرص B2 بوپرنورفین نروید.

روش موثر و موفقیت آمیز مصرف و یا ترک قرص b2 (بوپرنورفین) کمک گرفتن از نیروهای متخصص است. چون بدن شما پس از مصرف طولانی مدت مواد مخدر و یا دارو برای ترک دچار وابستگی و استرس زیاد می شود. لذا برای رسیدن به بهبودی کامل نیاز به تغذیه، آبرسانی و ترمیم مناسب است. و این روند یک شبه اتفاق نمی افتد.

پس برای بازیابی قدرت (ذهنی و بدنی) و یادگیری مجدد عادات سالم نیاز به کمک موثر و زمان دارید. در نتیجه می‌توانید در مورد استفاده از قرص b2 و همچنین ترک آن روی کمک ما در کمپ راهی به سوی نور حساب کنید.

گردآوری توسط: موسسه راهی به سوی نور

نیاز به مشاوره دارید؟

منتظر شنیدن صدای گرمتان هستیم...

فهرست مطالب

22 پاسخ

  1. سلام
    من هم مصرفم را به یک چهارم رسوندم ولی دیگه کمتر از این خیلی خیلی برام مشکله چیکار کنم خسته شدم میخام کلا بذارم کنار،در ضمن من کارمندم صبح ها از ۶صبح تا ۲بعدا ظهر میرم سر کار و عصرها هم از ساعت ۴تا ۱۰شب هم جای دیگه کار میکنم ،نمیخام مسی بفهمه یا به کارم لطمه بخوره،لطفا راهنماییم کنید

  2. سلام دوستان من قرص B۲تا این ۸ماه پیش نمیدونستم چه موادخطرناکی هست درحال حاظراین ۸ماه هرروز دارم میکشم باسیخ وسنجاق تا این ۲ماه پیش کمتر اذیت میشدم ولی مصرفم روبردم بالا روزی ۳تا ۴تا میشینم میکشم اونم باهر کامی میگیرم سیگار هم باید بکشم مثل کشیدن کراک حالا روز به روز دارم بدترمیشوم من چکاری باید انجام بدم که اینقدر زجرنکشم

  3. سلام خسته نباشید من الان حدود سه ساله ب۲ مصرف میکنم اوایل دوروزی۱عدد ولی تا همین الان که دارم این مطلب رو مینویسم مصرفم شده روزی ۱عدد،این شب ها حالم خیلی بد میشه فشارخون میره بالا ضربان بالا،تنگی نفس بدخوابی ،،خلاصه استرس زیاد دارم ،،مجبورم به خاطر فشار خون داروی فشار مصرف کنم اگر کسی تجربه این طوری داره لطفا راهنمایی کنه ممنون دوستان و این سایت خوب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر مطالب پیشنهادی...