موسسه راهی به سوی نور

بهترین کمپ ترک اعتیاد شرق تهران

کمپ ترک اعتیاد

راهی به سوی نور

ماده مخدر سورچه عوارض و علائم

هر ماده مخدر و اعتیاد آوری پس از مصرف مداوم عوارض خاص خود را به همراه دارد؛ عوارض + علائم ترک مواد مخدر سورچه نیز از این قاعده مستثنا نبوده و پس از مصرف و در نهایت تصمیم به ترک جسم و روان فرد را تحت الشعاع خود قرار می‌دهد. در ادامه همراه با ما باشید تا در ابتدا ماده مخدر سورچه را شرح داده و سپس به عوارض و علائم آن بپردازیم.

ماده مخدر سورچه چیست؟

مافیای مواد مخدر با سیاست های جذب بازار خود، هر بار مشتقات حاصل از لابراتوار شیمیایی خود را با نام های جدیدی وارد بازار می کنند. سورچه نام جدید مواد مخدر و به ظاهر بی آسیبی است که چند سالی است مهمان سور و سات جوانان شده است. از این رو نام سورچه یا سورچی برای آن برگزیده شده است.

با توجه به مبلغ بالای این ماده مخدر که گویا در بازار به ازای هر گرم ۷۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است، کاملا مشخص است که چه جامعه ای را هدف گرفته است. فرد با رویارویی این مواد و ترس از اعتیاد، در ابتدا از آن پرهیز می کند. اما با این جمله مافیا روبرو می شود.

“سورچه یک ماده مخدر نیست و قطعاً با مصرف مداوم آن دچار اعتیاد نخواهید شد.”

ترکیبات و ساختار مواد مخدر سورچه

همانطور که در مطالب فوق گفته شد، سورچه از دسته گران ترین مواد مخدر، محسوب می شود که همین امر نشان دهنده وجود کوکائین در ترکیبات و ساختار مواد مخدر سورچه است.

سورچه چیست

زیرا کوکائین از برگ گیاه کوکا که مربوط به آمریکای جنوبی است؛ تهیه می شود. که قاعدتا در شرق کمتر بوده و همین امر دسترسی به آن را دشوارتر و از سویی گران تر کرده است.

علاوه بر کوکائین مشتقات هروئین و مرفین نیز در ساختار سورچی دیده می شود.

سورچی یا همان تونی با وجود این ساختار علائمی مشابه هروئین را به همراه دارد. سورچه پس از مصرف در چربی های بدن حل شده و به مغز می رسد. در صورتی که فرد به صورت مداوم چندین بار این ماده را مصرف کند، نسبت به آن اعتیاد پیدا کرده به طوریکه پس از گذشت ۶ الی ۱۲ ساعت مجددا نیازمند مصرف آن می گردد.

شکل ظاهری سورچه

این ماده مخدر صنعتی عمدتا پودر مانند است و ظاهری شبیه نمک ریز دارد. گاهی اوقات سفید رنگ و در برخی مواقع به رنگ کرم و قهوه ای دیده می شود. که البته این تغییر رنگ کاملا بستگی به لابراتوار ساخت سورچه دارد.

روش مصرف سورچه

روش مصرف سورچه به صورت استنشاقی و یا به اصطلاح اسنیف (sniff) است؛ هرچند که از طریق تزریق و یا دود کردن نیز قابل مصرف است. روش دیگر مصرف سورچی، به صورت مشامی و کشیدن بر روی فویل است.

چگونگی عملکرد سورچی در بدن

عملکرد سورچی در بدن به نحوی است که مستقیما بر گیرنده های مغز اثر گذاشته که همین عمل باعث کم شدن درد، سرخوشی، بی حسی و… می گردد. شایان ذکر است، ایجاد سرخوشی پس از مصرف سورچی کم کم باعث بوجود آمدن هیجان و آرامش در فرد می شود.

علائم مصرف مواد مخدر سورچه

مصرف سورچه برای اولین بار و یا در کوتاه مدت علائم زیر را در بدن فرد بوجود خواهد آورد.

  1. گرم شدن بدن
  2. خشکی دهان
  3. تهوع و استفراغ
  4. توهم قدرت
  5. احساس اوج لذت
  6. اختلال حاد روانی و تغییرات شدید هیجانی و احساسی
  7. خارش شدید پوستی
  8. احساس کسلی و خواب آلودگی
  9. اختلال در سیستم عصبی مرکزی
  10. باعث کند شدن عملکرد قلب
  11. ضعف تنفسی به همراه دارد
  12. در موارد شدت مصرف باعث ایست قلبی و مرگ می گردد
  13. بروز وقفه های تنفسی بر اثر مصرف بیش از حد

در دراز مدت نیز ماده مخدر سورچه دارای عوارضی چون موارد زیر است.

  1. بروز بیماری‌های تنفسی چون: ذات‌الریه و سل
  2. بروز بیماری‌های عفونی چون: هپاتیت و ایدز به دلیل مصرف سرنگ‌های آلوده
  3. پس از مصرف زیاد و بیماری‌های ناشی از آن مرگ ‌بخشی از سلول‌های مغزی و نخاعی صورت خواهد گرفت.
  4. یبوست و مشکلات گوارشی
  5. اختلال در هضم غذا
  6. اختلالات کبدی
  7. اختلالات قاعدگی
  8. اختلالات شخصیتی
  9. اختلالات جنسی همچون کاهش میل جنسی و زود انزالی در مردان
  10. بی‌اشتهایی و کاهش وزن
  11. فروپاشی رگ‌ها
  12. تیرگی لب‌ها و پوست
  13. ورم‌های چرکی یا دمل‌های پوستی
  14. ورم مفاصل و سایر بیماری‌های روماتوئیدی
  15. عفونت لایه‌های درونی قلب و دریچه‌های آن
  16. عفونت شش ها و اختلالات تنفسی
  17. بی‌خوابی در شب و خواب‌آلودگی در طی روز
  18. از بین رفتن مقاومت بدن در برابر انواع بیماری‌های عفونی

ترک مواد مخدر سورچه

از آنجایی که دوز مرفین بکار رفته در ساخت سورچه زیاد است، قاعدتا ترک ماده مخدر سورچه دشوارتر خواهد بود. از این رو به دلیل تاثیر فراوان سورچه بر فرد بیمار، درصورتی که تمایل به ترک داشته باشد؛ در ابتدا مغز تحت تاثیر قرارمی گیرد. از این رو ترک روانی این ماده مخدر در الویت بالایی نسبت به ترک جسمانی فرد دارد.

به همین دلیل بهتر است جهت ترک ماده مخدر سورچه، حتما فرد بیمار به مراکز ترک اعتیاد مراجعه کند؛ زیرا در این مراکز متخصصین روان و درمان و همینطور پزشکان متخصص با برنامه ریزی های دقیق و روش های درمانی خاص خود از هر حیث بیمار را تحت مراقبت و درمان قرار خواهند داد و بیمار راحتتر می تواند عوارض + علائم ترک مواد مخدر سورچه را تحمل کند.

مراحل درمان ترک ماده مخدر سورچه در کمپ ترک اعتیاد

شخص بیمار با مراجعه به کمپ ترک اعتیاد پس از گزینش، چکاپ و انجام آزمایش های تجویز شده توسط پزشکان مرکز، به سالن ترک اعتیاد راهنمایی می شود . بهترین روش درمانی ترک مواد مخدر سورچه در کمپ ترک اعتیاد، روش سم زدایی است.

مرحله اول: سم زدایی

در این مرحله شخص با توجه به برنامه ریزی ها و تجویز داروهای لازمه جهت ترک سورچه مورد معالجه زیر نظر پزشکان متخصص قرار می گیرد. مدت زمان درمان در این مرحله کاملا به میزان مصرف مواد مخدر سورچه و مدت زمان مصرف بستگی دارد و امکان دارد شخص حدود ۱۰ الی ۲۱ روز مرحله سم زدایی را طی کند.

مرحله دوم: بازپروی مغز و جسم

پس از پایان مرحله سم زدایی مغز به حالت نرمال خود بازگشته و همین امر موجب می شود عوارض + علائم ترک مواد مخدر سورچه در بدن کاهش یابد. علاوه بر این در کمپ ترک اعتیاد با ارائه برنامه های بازپروی روحی و جسمی، شخص بیمار شادابی و امید را مجدد درخود باز می یابد و همین امر موجب می شود انگیزه بیشتری برای ترک کامل پیدا کند.

مرحله سوم: درمان بلند مدت

این مرحله که در واقع آخرین مرحله از ترک اعتیاد به ماده مخدر سورچه است. فرد بیمار با قرار گیری در برنامه های روان شناختی و جلسات گروهی و انفرادی، به بینش کامل نسبت به مضر بودن سورچه خواهد رسید و به دنبال ایجاد یک زندگی نوین خواهد بود.

در بهترین کمپ ترک اعتیاد، امکانات رفاهی، فرهنگی و آموزشی در اختیار بیماران قرار می گیرد تا بیمار تفریحات سالم را جایگزین عملکرد گذشته خود کند و از سویی مددکاران کمپ با تشخیص توانایی ها و استعداد های فرد او را به مراکز کاریابی معرفی می نمایند.

لازم به ذکر است گروه متخصصین روان درمان و مددکاران کمپ ترک اعتیاد با برگزاری دوره های مشاوره، فرد بیمار و خانواده او را تحت مشاوه قرار داده تا پس از ترخیص و قرارگیری فرد در فضای گذشته و قبل از ترک، مجدد دچار وسوسه و عود نگردد. هرچند که تا مدتها مشاوران مرکز با بیمار پس از ترخیص در تماس بوده و درصورت بروز مشکل او را راهنمایی و درنهایت درمان خواهند کرد.

عوارض ترک مواد مخدر سورچه

هنگامی که فرد بیمار تصمیم به قطع مصرف سورچه می کند؛ حدود یک هفته زمان می برد تا حال جسمی او رو به بهبود رود. لازم به ذکر است پس از یک هفته شخص بهبودی در علائم یک هفته ای پر از بی قراری و درد را پس از ترک دارد نه اینکه به بهبودی کامل رسیده است.

عوارض مصرف مواد سورچه
یکی از عوارض مصرف مواد سورچه استرس و ترس زیاد است.

قاعدتا پس از یک هفته علائم ترک مواد مخدر سورچه روبه بهبود خواهد رفت و این در صورتی است که در هفته دوم بی خوابی و بی قراری های او همچنان ادامه می یابد و البته باید زیر نظر متخصصین کمپ ترک اعتیاد تحت درمان قرار گیرد تا به آهستگی برنامه بهبود خود را طی کرده و پس از گذران سی روز به بهبودی رسیده و بدن درحالت بازپروی قرار گیرد. از جمله عوارض + علائم ترک مواد مخدر سورچه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بی قراری به دلیل گرفتگی عضلانی و تحریک پذیری بیش از حد
  • حملات پانیک
  • بروز استرس و اضطراب شدید
  • پرخاشگری و تحریک پذیری
  • بر هم خوردن نظم خواب و بروز بی خوابی
  • درد معده و مشکلات گوارشی
  • نداشتن اشتها

عوارض + علائم ترک مواد مخدر سورچه پس از اقدام به ترک در بدن فرد بیمار بروز می کنند که در هفته اول شخص به دلیل گرفتگی عضلانی و تحریک پذیری بیش از حد دچار بی قراری و حملات پانیک خواهد شد و پس از یک هفته از این علائم کاسته و در هفته دوم دچار عوارضی چون: استرس، پرخاشگری، بی خوابی، مشکلات گوارشی و بی اشتهایی خواهد شد.

از آنجایی که مواد مخدر سورچه از مشتقات هروئین و کوکائین و به مقدار زیادی مورفین در لابراتوار به صورت صنعتی ساخته می شود. درنتیجه علاوه بر گرانی قیمت، پس از مصرف برای اولین بار یا کوتاه مدت، شخص بعد از گذشت ۶ الی ۱۲ ساعت به سورچه نیاز پیدا خواهد کرد.

سورچه در واقع یک پودر سفید رنگ شبیه نمک ریز است که امروزه در سور و سات و دورهمی جوانان به چشم می خورد و به صورت دود، استنشاق و تزریق مصرف می شود.

کمپ ترک اعتیاد راهی به سوس نور واقع در شرق تهران با داشتن کادر درمانی و خدماتی مجرب و ارائه برنامه های دقیق درمانی یک دریچه امید جهت درمان و ترک اعتیاد مواد مخدر سورچه است.

گردآوری توسط: موسسه راهی به سوی نور

نیاز به مشاوره دارید؟

منتظر شنیدن صدای گرمتان هستیم...

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر مطالب پیشنهادی...