موسسه راهی به سوی نور

بهترین کمپ ترک اعتیاد شرق تهران

رفتار با معتاد ترک کرده

این را می دانیم که چقدر دیدن دوست یا عزیزی که دچار اعتیاد شده است، ناراحت کننده و غم انگیز است. همچنین روند ترک اعتیاد می تواند فرآیندی طولانی باشد و تاثیرات منفی بر سلامت فرد داشته باشد. اما جای نگرانی نیست، شما می توانید با کمک از مراکز‌ و کمپ ترک اعتیاد به عزیز خود کمک کنید تا بهبودی خود را هر چه سریعتر به دست آورد.

در کمپ ها با برنامه ریزی صحیح، تغذیه مناسب، روان درمانی و مشاوره به فرد معتاد کمک می کنند تا اعتیاد را کنار بگذارد. موضوع مهم روند بعد از ترک اعتیاد است که به عزیزتان چه کمک هایی می توانید بکنید تا دوباره در دام اعتیاد نیفتد.

رفتار با معتادی که تازه ترک کرده و تاثیر رفتار درمانی

شاید برای شما سوال پیش بیاد که رفتار با معتادی که تازه ترک کرده باید چگونه باشد؟ با رفتار درمانی می توان به افراد کمک کرد تا نگرش و رفتارهای مربوط به مصرف مواد را در خود اصلاح کنند. می‌توانند موقعیت‌های استرس‌ زا و یا محرک‌های مختلفی را که ممکن است باعث عود مجدد اعتیاد شوند، کنترل کنند. همچنین در این درمان اثربخشی داروها افزایش خواهد یافت و در نتیجه به افراد کمک میکند تا مدت طولانی تری در درمان باقی بمانند.

رفتار درمانی دیالکتیکی (DBT) یک نوع اصلاح شده از درمان شناختی رفتاری است. هدف اصلی آن این است راه‌های سالمی برای مقابله با استرس و ترک رفتارهای نابهنجار ایجاد کند، احساسات فرد را تنظیم کند و روابط خود را با دیگران بهبود بخشند.

مهمترین رفتار خانواده با معتاد بهبود

۱- کاوش بهترین راه های درمانی

در زمان ترک، راه های درمانی بسیاری وجود دارد که متناسب با نیاز فرد ارائه می­شود. بعد از ترک هم نیز نباید عزیزتان رها شود و اگر درمان های دارویی و روان درمان و تغذیه نیاز است، به طور مرتب انجام شود تا دوباره سمت مواد مخدر نرود. این نکته هم مهم است که اطلاعات خود را در مورد اعتیاد و راه های درمان آن چه قبل و چه بعد از ترک بالا ببرید تا بهتر بتوانید کمک کنید.

۲- حضور مداوم شما در کنارشان

بزرگترین حمایت و رفتار با معتادی که تازه ترک کرده این است که شما، همیشه حضور داشته و در دسترس باشید. پس یکی از مهم ترین کارهایی که می توانید انجام دهید این است که در این دوران سخت در کنار عزیزتان باشید. مثلا می­توانید گوش شنوایی باشید برای آنها، یا شانه‌ای برای گریه کردن و فراهم کردن یک حضور آرامش‌بخش. اغلب وجود کسی که به او اهمیت می دهد، می تواند تفاوت­های بسیار و نتایج بهتری را ایجاد کند.

۳- کمک صرفا نباید روحی باشد

اغلب بعد از قطع مصرف مواد مخدر و ترک فرد با علائم فیزیکی مانند تهوع، استفراغ و اسهال همراه می­شود. به دلیل ضعیف بودن و روزهای اولیه ترک، ممکن است عزیز شما در انجام کارهای عملی مانند تهیه غذا، رفتن به حمام و رفت و آمد به کمک نیاز داشته باشد. پس در صورت امکان، در انجام این کارها به او کمک کنید تا بتواند روی درمانش تمرکز بیشتری داشته باشد.

۴- پیدا کردن سرگرمی های جدید

در دوران پس از ترک و سوء مصرف مواد، زندگی روزمره احتمالاً حول محور جستجو و مصرف مواد مخدر می چرخید. ولی خانواده باید سرگرمی های جدیدی برای شخص ترک کرده بسازد تا حواس او را پرت کنند.

چگونه با فردی که ترک کرده کمک و صحبت کنیم

شاید دچار نگرانی شوید که چگونه باید با فردی که تازه اعتیاد را کنار گذاشته صحبت کرد و یا چه رفتاری باید با او داشت؟

رفتار با فرد بهبود یافته بعد از ترک اعتیاد به مواد مخدر

تیم محتوایی راهی به سوی نور کار را برای شما آسان کرده­اند. شما می­توانید با مطالعه این راهنما رفتار با چنین افرادی را یاد بگیرید. راحت است فقط کافی است چند مرحله زیر را به خاطر بسپارید و اجرا کنید:

  • بهترین ایده این است که در یک مکان آرام و خنثی با عزیزتان صحبت کنید. سعی کنید طوری با آنها صحبت کنید که احساس حقارت و یا گناه نکنند. برای مکالمه از رفتن به جاهایی که احتمال وجود مواد مخدر باشد نیز، اجتناب کنید.
  • با دوست یا عزیزتان در مورد تأثیر مصرف مواد مخدر بر چیزهای خیلی مهم مانند شغل، اطرافیان و یا آینده خودش و فرزندانش صحبت کنید. شاید فرد مقابل شما نگران وضعیت خود نشود، اما ممکن است عمیقاً به موقعیت زندگی خود و مخصوصا فرزندانش اهمیت داده و دیگر سمت مواد مخدر نرود.
  • حتما برای واکنش­های مختلف از غم گرفته تا عصبانیت آماده باشید. به این موضوع فکر کنید که چه واکنش مناسبی باید نشان دهید، مثلا خروج از موقعیت و یا آرام بودن تا فرد مقابل نیز آرام گیرد. از برخوردهای زننده و تند خودداری کنید.
  • حتما به دنبال تفریحات سالم مثل ورزش، شنا و پیاده روی و … برای دوست یا عزیزتان باشید و به صورت دو نفره یا حتی جمعی به گردش بروید تا روحیه از دست رفته اش را به دست آورد و احساس کند که نزدیکانش او را رها نکرده ­اند و امیدوارتر به زندگی بنگرد.

پیشنهاد مطالعه: تقویت بدن بعد از ترک اعتیاد

در نهایت رفتارهای بعد از ترک اعتیاد:

ترک مواد مخدر و بهبودی در آن، روندی طولانی و پیچیده دارد. چرا که اعتیاد اغلب پیامدهای جدی در زندگی افراد ایجاد می کند و مطمئناً بر سلامت آنها، نحوه عملکرد آنها در زندگی خانوادگی، محل کار و جامعه تاثیر گذارده و حتی ممکن است اختلال ایجاد کند. از آنجایی که اعتیاد می تواند جنبه های زیادی از زندگی فرد را تحت تاثیر قرار دهد، بنابراین درمان آن نیز باید نیازهای کل فرد را برطرف کند تا موفقیت آمیز و ثمربخش باشد.

شاید شاهد این قضیه باشید که کسی را که دوست دارید، و با اختلال سوءمصرف مواد مخدر مبارزه میکند، برای شما بسیار ناراحت‌کننده باشد. ولی شما باید قوی باشید و به او کمک کنید.

در کنار درمان، سم زدایی، تغذیه مناسب، روان درمانی و کارهای دیگر حتما باید بعد از ترک نیز از دوست یا عزیزتان همه جانبه حمایت کنید تا دوباره به سمت مصرف مواد مخدر کشیده نشود.

فهرست مطالب

2 پاسخ

  1. ما چرا فکر میکنیم فرد معتاد از روی دلخوش و شعف دل پا به اعتیاد گذاشته ؟؟اگه یه نگاهی به گذشته ی این افراد با خانواده و روابط کاری و اجتماعیشون بندازیم ،،تاز متوجه میشیم این افراد در اثر تحمل بیش از آنچه که حقشون نبوده به انسانهای ضعیف و مصرف کننده تبدیل شدن
    کمکشون کنید با مهربانی و عشق
    هر کاری که با عشق انجام بشه نتیجه ی فوق العاده ای میگیرید
    جوری رفتار نکنید که طرف از خجالت و شرم احساس خودکشی بهش دست بده
    بهش یادآور بشید که زندگی خیلی ارزشمنده و شما نیاز دارید به حضورش

  2. دقیقا همینطوره، اگر فرد معتاد رو بعد از ترک رها کنیم، دوباره میره سمت مواد و هر تلاش و زحمتی که کشیده شده، حتی هزینه ای که شده هیچ میشه. مطلب تاثیر گذار و خوبی بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر مطالب پیشنهادی...